Aktuellt


Nyheter


2019-11-27

Aptum blir Presto

Aptum, dotterbolag inom Presto sedan november 2018, byter namn till Presto med början 2020. Bolaget grundades 2005 av Gustav Paringer och Gustav Nord och är marknadsledare inom brand och säkerhet i Norrland. Aptum erbjuder innovativa helhetsåtaganden inom brandskydd, utbildning och fallskydd.

– För Gustav och mig, som grundade Aptum, är det viktigt att vi som företag ständigt utvecklas och tar nya steg framåt. Dels för att vi själva vill bli bättre, men framförallt för att våra kunder ska kunna bedriva sin verksamhet på ett allt säkrare sätt. Som Presto får vi inte bara ett nytt namn utan också ett ännu mer kraftfullt och heltäckande sammanhang. Det både stärker oss och skärper oss, vilket är oerhört viktigt. Det är många som litar på oss och lägger sin säkerhet i våra händer.

Daniel Friberg, Marknadschef på Presto fortsätter:
– Att Aptum blir Presto känns naturligt och det är med stolthet och glädje vi nu kan säga att Presto även är marknadsledare i Norrland och att vi blir större, starkare och kommer närmare våra kunder över hela Norden. Vi har tydliga mål satta för framtiden och med detta tar vi ett stort kliv närmare dem.

Om Aptum

Aptum AB är helhetsleverantör inom skydd mot olyckor med huvudkontor i Umeå, men verksamma i hela Norrland. Aptum är unika med sin breda utbildningsportfölj, men även med sin kvalificerade verksamhet inom fallskydd. Aptum är drygt 80 medarbetare fördelade på nio orter.
Om Presto Brandsäkerhet
Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner genom konceptet ”Fire Risk Management” omfattande säkerhetstjänster och produkter inom brandskydd med tillhörande rikstäckande service. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram anpassat och en effektiv riskhantering kopplat till brandskydd. Med nära 60 års erfarenhet och stor lokal närhet med ca 400 anställda är Presto idag en ledande aktör i branschen. Presto har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. För mer information se www.presto.se.


2019-11-07

Young Startup Day 2019

Aptum älskar entreprenörskap och vi har även i år valt att sponsra och delta i Young Startup Day 2019 i Umeå. I samarbete med inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation vill vi med Young Startup Award uppmuntra unga, drivna och talangfulla entreprenörer som är goda förebilder för morgondagens entreprenörer.

Young Startup Award 2019 går till Martin Wiklund, Sportswik, en entreprenör med stort driv, som tagit sin passion och skapat en plattform som engagerar och når många. Martin vågar satsa fullt ut och ger tillbaka och inspirerar andra.

Vi på Aptum premierar pristagaren Martin Wiklund med 10 000 kronor.

Foto: Mikael Hansson, Uminova Innovation.


2019-10-01

Presto förvärvar Brandredskap i Piteå AB

Presto Brandsäkerhet tar ännu ett steg med målsättningen att stärka närvaron i norra Sverige. Det tidigare samgåendet med Aptum kompletteras den 30/9 då Brandredskap i Piteå går upp i Prestokoncernen.

”Det känns som ett väldigt naturligt, men ändå spännande steg för oss. Vi har redan ett konstruktivt samarbete med Presto och nu var det rätt läge att ta steget fullt ut. Vi känner att våra styrkor får bättre utväxling och att vårt nya och större sammanhang kommer att tillföra våra kunder värde” säger Peter Lundqvist, VD och ägare.

Brandredskap i Piteå AB är en ledande aktör inom brandsäkerhetsprodukter och tjänster i Piteåområdet och grundades 1987.

Andreas Wallström, Regionchef i Norrbotten fortsätter:
”Jag ser verkligen fram emot samarbetet med Peter och våra kunder i hela Norrbotten kommer nu kunna få en ännu bredare leverans av tjänster inom brandskyddsområdet.”

Gustav Paringer, Divisionschef på Presto avslutar:
”Vi välkomnar Peter och hans gäng till Prestogemenskapen och värdesätter verkligen deras kunskap och engagemang. De kommer inte bara stärka oss i Norrland, utan oss som helhet i vår resa mot vårt högt ställda mål – marknadsledarskapet i Norden.”

För mer information:

Gustav Paringer,
Divisionschef Presto
090-780 80 02
​
gustav.paringer@presto.se

Läs mer om brandskydd


2019-07-25

Presto förvärvar Farligt Gods Gruppen

Efter förvärvet blir Presto tillsammans med Aptum och Farlig Gods Gruppen en av Sveriges ledande aktörer för utbildning- och konsultverksamhet inom arbetsmiljö. Presto har sedan tidigare förvärvat snabbväxande Aptum AB och bildar härmed en nordisk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning.

Tillsammans skall företagen, bland annat genom utbildning, arbeta för att öka säkerheten på arbetsplatser och vägar. Företagen kompletterar varandra genom inriktning och geografisk närvaro. Vi har sedan två år tillbaka samarbetat tätt med Aptum och delar synen på kvalitet och en hög servicenivå som sätter kunden i centrum. Dessutom kommer vi genom nationell närvaro kunna kvalitetssäkra våra utbildningar ännu bättre än idag.

Det är vår övertygelse att detta samarbete kommer att gynna alla inblandade, inte minst våra kunder. Vårt utbildningsprogram blir bredare samtidigt som vi ökar spetskompetensen.

Läs mer i pressmeddelandet

 

 

För mer information kontakta:

Johan Wiksäter, Divisionchef Presto Brandsäkerhet AB, 070-344 08 29
Gustav Nord, Affärsområdeschef Presto Brandsäkerhet AB, 090-780 80 01
Joachim Palmgren, VD Farligt Gods Gruppen, 0761-65 67 37

 


2019-06-10

Aptum ställer ut på Skogsnolia 2019

Skogsnolia i Umeå 13-15 juni 2019. Där möts branschen: skogsägare, skogsentreprenörer, förare, skogsforskare, företag, myndigheter, skogsägarföreningar, skogsbolag, tjänstemän och många andra med skogen som yrke eller intresse. Självklart finns vi från Aptum på plats och presenterar vårt breda utbud av utbildningar för skogsindustrin.

Ni finner oss i monter: 3056
Period: 13-15 juni.
Hitta till Skogsnolia

Stort välkommen att träffa oss och läs gärna mer om våra utbildningar


2019-04-26

Brandfarliga Arbeten – Ny utbildning

Efter sommaren startar en ny utbildning för att stärka utförare att arbeta brandsäkert. Det är SVEBRA (Svenska Brandsäkerhetsföretag) och Sveriges Byggindustrier som tillsammans har tagit fram utbildningen Brandfarliga Arbeten.

I många arbeten förekommer tillfälliga arbeten som på något sätt orsakar uppvärmning, till exempel svetsning, lödning, torkning. De som utför dessa arbeten måste gå en utbildning för att få det tillstånd som krävs. Tidigare har vi bara kunnat erbjuda Brandskyddsföreningens kurs Heta arbeten, men nu finns den nya utbildningen Brandfarliga Arbeten som tagits fram för att vara anpassad för förhållanden i olika branscher.

Aptum kommer att genomföra flertalet utbildningar i Brandfarliga arbeten under hösten och ni hittar alla öppna kurstillfällen på kurssidan.

Se alla kurstillfällen Brandfarliga Arbeten


2019-03-13

Aptum ställer ut på Elmia På Väg mässan

På Väg är mässan på Elmia i Jönköping där branschens leverantörer visar upp sina produkter, presenterar tjänster och är med och stärker medvetenheten om säkerhet, vägledning och framkomlighet vid vägarbeten. Självklart finns vi från Aptum på plats och presenterar våra Arbete på väg utbildningar.

Ni finner oss i monter: B01:09 i närheten av mässentrén.

Stort välkommen att träffa oss och läs gärna mer om våra utbildningar inom Arbete på väg


2019-01-24

Finalister EY Entrepreneur Of The Year

Gustav Nord och Gustav Paringer, som står bakom Aptum AB, kan utses till Sveriges främsta entreprenör i EY Entrepreneur Of The Year 2018. Efter en omfattande urvalsprocess och sex regionfinaler har det blivit dags för EY Entrepreneur Of The Years nationella final. Den 31 januari öppnas portarna till Stockholms stadshus för festlig galamiddag och prisutdelning där Aptum kommer deltaga som finalister i kategorin och huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year”.

EY Entrepreneur Of The Year
Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.
Läs mer på Affärsliv24
Läs mer på EY.com


2018-12-21

PEAB väljer Aptum som leverantör

Vi har glädjen att presentera att vi har fått fortsatt förtroende från PEAB gällande utbildningar i hela Sverige. Aptum får även förtroendet att förbättra och utveckla samverkan inom brandskydd och fallskydd på PEABs arbetsplatser från Sundsvall till Kiruna.

”Det är väldigt glädjande att vi får fortsätt förtroende att arbeta och utveckla samverkan och säkerhetsutbildningar åt PEAB för att minska olyckor hos dem.” säger Gustav Nord.


2018-11-05

Aptum går samman med Presto

Presto Brandsäkerhet och Aptum går samman och bildar Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Adelis bjuds in som ny partner att stötta fortsatt tillväxt.

Presto Brandsäkerhet AB förvärvar snabbväxande Aptum AB och bildar en nordisk marknadsledare med över 700 miljoner kronor i omsättning. Tack vare Prestos marknadsledande position inom riskhantering mot brand och Aptums innovativa helhetslösningar blir man en heltäckande partner inom strategisk brandriskhantering.

Presto grundades 1959 av Gunnar Danielson och har under ledning av VD Anders Danielson utvecklats till Nordens största aktör inom brandsäkerhet. Presto finns på fler än 50 orter i Norden och förser över 50 000 kunder med service och produkter genom konceptet ”Fire Risk Management”. Presto är baserat i Katrineholm med egen produktion och centrallager.

Aptum grundades 2005 av Gustav Paringer och Gustav Nord, och är marknadsledare inom brand och säkerhet i Norrland. Aptum erbjuder innovativa helhetsåtaganden inom brandskydd, utbildning och fallskydd. Aptum kommer att fortsätta verka som ett dotterbolag till Presto med stark lokal förankring i Norrland.

– I snart 60 år har min vision varit att ingen eller inget skall behöva skadas av bränder på arbetsplatser. Sedan dess har Presto utmanat branschen och drivit tekniken framåt för att skapa värden och ge trygghet åt våra kunder. Nu förändrar vi branschen på nytt och – tillsammans med Aptum – bildar vi Nordens ledande helhetsleverantör inom riskhantering mot brand och säkerhet, säger VD Anders Danielson på Presto.

– Att bli en del av denna koncern skapar unika möjligheter för både Aptums och Prestos kunder och medarbetare. Tack vare Prestos breda kompetens kring riskhantering mot brand och stora kundbas kommer vi tillsammans att kunna erbjuda ett helhetserbjudande som bidrar till en tryggare arbetsmiljö över hela Norden, säger VD Gustav Paringer på Aptum.

För att ytterligare stärka den nya koncernens möjligheter till fortsatt tillväxt bjuds Adelis Equity Partners in som en branscherfaren huvudägare i koncernen. Anders Danielson och Aptums grundare förblir stora ägare i Presto-koncernen.

– Vi har följt Presto och Aptum under en lång tid och är stolta över att nu bli ägare i Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Vi ser fram emot att arbeta med ledningen och fortsätta investera för framtida tillväxt och nya innovativa lösningar åt alla våra kunder, säger Erik Hallert, investeringsansvarig på Adelis.

– Adelis har mycket god erfarenhet av att investera tillsammans med duktiga entreprenörer och välskötta familjeföretag. Med långsiktigt perspektiv och full samsyn på framtiden kommer vi gemensamt att vidareutveckla Presto till en ännu starkare aktör i Norden, säger Jan Åkesson, VD och medgrundare på Adelis.

Transaktionen är föremål för konkurrensgodkännande och väntas slutföras i november-december 2018.

Om Presto Brandsäkerhet
Presto Brandsäkerhet AB är en komplett partner genom konceptet ”Fire Risk Management” omfattande säkerhetstjänster och produkter inom brandskydd med tillhörande rikstäckande service. Företaget grundades i Katrineholm 1959 och hjälper idag alla olika typer av företag och organisationer att ta fram anpassat och en effektiv riskhantering kopplat till brandskydd. Med nära 60 års erfarenhet och stor lokal närhet med över 300 anställda är Presto idag en ledande aktör i branschen. Presto har verksamhet i Sverige, Norge och Finland. För mer information se www.presto.se.

Om Adelis Equity Partners
Adelis är en aktiv partner för värdeskapande i medelstora nordiska bolag. Adelis grundades 2012 med målet att bli det ledande riskkapitalbolaget med fokus på investeringar i medelstora onoterade bolag i Norden. Sedan 2013, då bolagets första fond restes, har Adelis varit ett av de mest aktiva riskkapitalbolagen i sitt segment med 17 investeringar och mer än 40 följdförvärv. Adelis förvaltar idag omkring 10 miljarder kronor. För mer information se www.adelisequity.com.

För mer information kontakta:

Gustav Paringer, VD Aptum AB, 090-780 80 02
Anders Danielson, VD Presto Brandsäkerhet AB, 070-876 01 01
Erik Hallert, Adelis Equity Partners, 0709-36 80 41


2018-11-05

Utnämnda till Norrlands främsta entreprenörer

Inför hundratals näringslivsprofiler tog Gustav Paringer & Gustav Nord emot utmärkelsen som Norrlands främsta entreprenörer när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Hotell Knaust i Sundsvall. Gustav Paringer & Gustav Nord grundade Aptum 2005, samtidigt som de fortfarande jobbade inom räddningstjänsten. Från att i början ha fokuserat på utbildningar inom brandskydd och första hjälpen är bolaget nu en av Sveriges ledande leverantörer inom brand- och olycksskydd.

– Genom en kristallklar vision och ett kundfokus utöver det vanliga har företaget belönats med stor tillväxt och lönsamhet, och nu också med titeln EY Entrepreneur Of The Year region Norr. Gustav & Gustav är en mycket inspirerande och driftig duo med känsla för kunden. På relativt kort tid har de fått Aptum att bli ett av Sveriges ledande företag i branschen, och nu är siktet inställt på Skandinavien. De har en enastående förmåga att se potential, så jag blir inte förvånad om de även erövrar våra grannländer, säger Angéla Ekman-Nätt, juryordförande.

Läs mer


2018-10-30

Finalisterna i EY Entrepreneur Of The Year Region Norr

Tisdagen den 6 november 2018 har entreprenörer från tio företag chansen att bli hela Norrlands främsta entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Sundsvall.

Bland finalisterna som gör upp om titeln finns grundarna bakom Umeåföretagen Aptum.

EY Entrepreneur Of The Year

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.

Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”.

Läs mer på Affärsliv24
Läs mer på EY.com


2018-10-19

Aptum – Di Gasell 2018

Vi på Aptum är väldigt glada och stolta att för fjärde året vara utnämnda till ett av DI Gasellföretagen 2018. Enbart med alla fantastiska medarbetare är detta möjligt!

Di Gasell
Priset till Gasellföretag delas ut runt om i Sverige av affärstidningen Dagens Industri för att uppmärksamma entreprenörer som skapar välmående företag och nya arbetstillfällen. Kraven är bland annat att man ökat sin omsättning varje år de tre senaste åren, har sunda finanser och inte främst vuxit genom stora uppköp.

 


2018-08-30

Unik Säkerhetsvinsch SW 150

Aptum fortsätter att vara innovativa inom branschen. Vi har utvecklat en säkerhetsvinsch SW 150 för slutna utrymmen i tankar och cisterner. Det gör att man kan säkerställa ett säkert tillträde och snabbt evakuera vid en nödsituation. Lätt att frakta och montera och passar till flesta flänsringar. Ta kontakt med några av våra säljare för mer information.

Produktblad Säkerhetsvinsch SW 150

Läs mer om Säkerhetsvinschen här

Läs mer om Fallskydd


2017-10-23

Garmin – inReach® global satellitteknik

Jobbar du ensam utomhus?
Vill du kommunicera eller vill att dina medarbetare eller familj ska kunna veta vart du är utanför vanlig täckning med mobiltelefon eller Rakel? Vi har då Garmins InReach produkter som hjälper dig!

Med inReach-satellitteknik från Garmin kan du skicka och ta emot meddelanden, registrera och dela din resa och – vid behov – utlösa ett SOS för att få akut hjälp från det globala övervakningscentret som alltid är tillgängligt.

Kontakta oss på Aptum för mer information

 

 


2017-08-25

Aptum medverkar på Fastighet2017

Aptum medverkar i år som utställare på mässan Fastighet2017.

Välkommen att besöka oss på plats i Johanneshov torsdag den 28 september mellan 17.00 – 20.00

Placering: QUALITY HOTEL GLOBE
Adress: Arenaslingan 7, Stockholm
Datum: Torsdag 28 september
Tid: 17.00 – 20.00

Läs mer i denna pdf

Fasighet2017:
Fastighet2017 är en mötesplats för att utveckla ert arbete i bostadsrättsföreningens styrelse eller som fastighetsägare bör Ni besöka Fastighet2017 som snart kommer till en plats nära er. Här får ni träffa några av de mest aktuella leverantörerna i fastighetsbranschen och se nyheter som sänker era kostnader och ökar komforten i era fastigheter. Ni har även möjlighet att lyssna till intressanta föredrag, ta del av mässerbjudanden och inte minst utbyta erfarenheter med andra bostads- rättsföreningar och fastighetsägare.

Allt är helt kostnadsfritt för era representanter och sker under trivsamma former.

Välkommen att besöka Aptum på plats den 28 september.


2017-06-20

Aptum förvärvar Dala Mark & Vägutbildning AB

Vi har glädjen att meddela att vi på Aptum AB växer ytterligare och har förvärvat företaget Dala Mark & Vägutbildning AB. Företaget är experter på arbetsmiljö och utbildningar inom bygg, anläggning, entreprenad och åkeribranschen och detta är en perfekt matchning för oss på Aptum.

Leif och Mikael Karlsson på Dala Mark & Vägutbildning fortsätter att leda verksamheten från Borlänge under samma namn som tidigare.

Aptum har en längre tid haft ett samarbete med företaget som har fungerat mycket bra och detta ledde så småningom fram till det här förvärvet, säger Gustav Nord.

 


2017-05-29

Aptum vinnare i årets Dräpardygn

Lag Aptum tog hem segern i årets upplaga av multisporttävlingen Dräpardygnet. I ett konstant duggregn kämpade sig under fredagen och lördagen företagslaget Aptum genom den krävande multisporttävlingen och Lag Aptum går i mål som det segrande laget i ett av Norrlands tuffaste multisport/-företagsevent 2017, Dräpardygnet.

 

Grattis och fantastiskt bra jobbat:
Jonas Norberg, Mårten Lundin, Olof Häggström och Peter Hägglund

Mer info finns att läsa på:
www.ttgu.se
Svt.se
Vk.se

Fotograf: Patrick Trädgårdh


2017-02-15

Aptum certifierat för gassläcksystem

Aptum certifierat för gassläcksystem
Säkerhetsföretaget Aptum blev nyligen certifierat som anläggarfirma gassläcksystem. Därmed är man en av åtta certifierade aktörer i hela landet och ensamma med huvudkontor norr om Stockholm.
– Det känns väldigt bra att vi numera är certifierat för hela bredden av avancerade släcksystem. Vi blir en komplett leverantör och installatör i Sverige. Därmed kan vi bistå både gamla och nya kunder med helhetslösningar som vi anlägger och servar helt själva, säger Gustav Paringer, vd och delägare i Aptum.

SBSC certifierar
Certifieringen till anläggarfirma gassläcksystem, enligt kraven SBF 1002:3, utfärdas av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). För Aptums del var det i början av februari som den långa certifieringsprocessen var helt klar och godkännandet kom från SBSC.

Ställverk och serverhallar
-Ett automatiskt gassläcksystem är en viktig del av brandskyddet för många företag, exempelvis där det finns en serverhall eller ett ställverk. Förlust av data och stillestånd är kostsamma skador, men med rätt gassläcksystem har man ett bra skydd. System med hög kvalitet ger heller inga sekundärskador eller lämnar några rester efter sig, vilket innebär att verksamheten kan komma igång snabbt efter ett tillbud, säger Gustav Paringer.
-Tidigare har vi hjälpt våra kunder via underentreprenörer inom just detta område, men numera är vi alltså själva en partner för både installation och service.

Läs mer om Brandskydd


2017-01-09

Boliden förlänger avtalet med Aptum

Aptum får förnyat förtroende av gruvbolaget Boliden som huvudleverantör av Brandskydd och Skydd mot olyckor. Aptum är också leverantör av räddningskammare, en avancerad säkerhetsprodukt särskilt framtagen för gruvor, som utvecklats tillsammans med Jama Mining.

Bland mycket annat bistod Aptum under förra året Boliden i arbetet med att bygga om och förnya släcksystemen på hela fordonsflottan.

– Boliden är en mycket seriös och säkerhetsmedveten kund som arbetar aktivt med säkerhetsfrågornas alla aspekter. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet som även ställer höga krav på oss som leverantör. Uppdraget innebär att vi kommer att förstärka vår teknikerstab på ett antal platser i Sverige. Vi kommer också att finnas med vid vissa projekt i Finland och Irland, säger Gustav Nord, marknadschef på Aptum.


2017-01-05

Vattenfalls säkerhetsdagar i Aptums regi

Förra året ansvarade Aptum för Vattenfalls säkerhetsdagar som genomfördes för personal runt om i landet. Även 2017 är det Aptum som anordnar dessa säkerhetsdagar, från Skåne i söder till Norrbotten i norr, för totalt ca 1.700 personer.

– Vi genomför en temadag för Vattenfalls personal på respektive ort. Upplägget är både som teori, med föreläsningar, och med praktiska övningar. Det är fokus på olycksförebyggande åtgärder. Temat i år är trafikolycka och brandskydd. Deltagarna kommer bland annat att få prova på hur man släcker en bilbrand, säger Aptums projektledare Johan Larsson.

Aptum genomför säkerhetsdagarna i samverkan med Reine Carlsson (bilden), välkänd föreläsare från Göteborg och tidigare brandman. Han deltog som rökdykare vid brandkatastrofen på Backaplan i Göteborg 1998, där 63 personer omkom och ca 200 skadades.

Några år efter den insatsen utbildade han sig till beteendevetare med en magisterexamen i pedagogik och en kandidatexamen i sociologi. Han har också skrivit boken ”Ett steg mellan liv och död”. Idag utvecklar Reine Carlsson organisationer genom fokus på gemensamma mål, trygghet på arbetsplatsen, krishantering, säkerhetstänkande, ledarskap och medarbetarskap.


2017-01-05

Aptum öppnar i Sundsvall

Vid årsskiftet öppnar vi kontor i Sundsvall. Aptum expanderar söderut för att bistå gamla och nya kunder med helhetslösningar inom Brandskydd och Skydd mot olyckor.

Platschef i Sundsvall är Magnus Wiklund (bilden t.h.), välkänd säkerhetsprofil och expert på brandskydd med många år i branschen. Magnus kommer närmast från Dafo Brand AB.


2017-01-03

Läs mer om kommande utbildningar

Nu finns vårens öppna utbildningar upplagda i vår utbildningskalender. Den kommer också att fyllas på successivt. Är du intresserad av en företagsanpassad utbildning, skräddarsydd för just er verksamhet: Välkommen att höra av dig!

Läs mer om Aptums alla utbildningar här >>

Anmäl dig via utbildningskalendern >>


2017-01-03

Region Norrbotten väljer Aptum

Region Norrbotten har valt Aptum som leverantör av brandsäkerhetsmaterial samt som partner för service och underhåll av släckutrustning. Region Norrbotten (tidigare Norrbottens Läns Landsting, NLL) bytte namn vid årsskiftet 2016/17. Uppdraget för Aptum gäller alla Region Norrbottens vård- och hälsocentraler i länet, folktandvården samt sjukhusen i regionen.


2017-01-02

Aptum utökar i Storuman

Aptum fortsätter expandera i inlandet. För att kunna leverera snabb och effektiv service till våra inlandskunder har vi anställt ytterligare en person i Storuman. Det är Thomas Lindberg som börjat hos oss, han är bland annat känd som musiker och deltidsbrandman i trakten.


2016-12-20

Aptum växer starkt i Norrbotten

Aptum växer så det knakar i Norrbotten. I slutet av 2015 var vi åtta anställda i länet, den siffran har nästan fördubblats till 15 personer. Under 2016 har vi bland annat anställt teknikerna Markus Mattsby och Kristoffer Hagalid i Gällivare. Det ser ut att kunna bli ytterligare anställningar i det nordligaste länet under 2017.

 

– Vi har fått förtroendet i många sammanhang, säger platschefen Fredrik Schröder. Dels många gruvuppdrag, dels uppdrag åt fastighetsbolagen Toppbostäder och Kirunabostäder. Till det ska läggas kommande uppdrag åt Region Norrbotten. Under året har vi också dragit igång affärsområde Brandtätning. Där har personalen haft fullt upp med kvalificerade jobb åt de stora byggbolagen i det expanderande Luleå.

 

Aptum har under hösten flyttat in i nya, men välkända lokaler på vägen mot flygplatsen Kallax, när man tagit över West Helikopters tidigare utrymmen. Välkommen in på besök!


2016-11-11

Aptum årets tillväxtföretag på Umeågalan 2016

Det är med stor glädje vi igår den 10/11 2016 mottog priset som årets tillväxtföretag på Umeågalan 2016 med följande motivering

” En given plats som Norrlands största aktör inom sin bransch, och med en långsiktig och uthållig tillväxttakt som inte verkar avta. Med ett tydligt fokus på hög kvalitet, ett brinnande engagemang och tekniska innovationer skapar Aptum vår trygghet” Deloitte och Swedbanks pris Årets Tillväxtföretag tilldelas Aptum AB.”

Aptum består av fantastiska medarbetare som tillsammans bidrar med kunskap inom brandskydd och skydd mot olyckor. Deras kunskap och gedigna arbete har bidragit till den ökade efterfrågan och därmed vår tillväxt ända sedan starten för 10 år sedan.

  • Vi vill också tacka alla våra kunder som tror på oss och uppskattar våra tjänster, men också givetvis Swedbank och Deloitte som delar ut priset säger Gustav Paringer, VD

Länkar:

http://umeagalan.se/priser/vinnare-2016/


2015-05-05

Agnar fortsätter rädda liv!

Agnar Kagervall, 79, drabbades i mars 2014 av hjärtstopp vid en dans på Ersboda Folkets hus i Umeå. Platschefen Bert Karlsson rådiga ingripande och en hjärtstartare räddade livet på Agnar.

Nu vill Agnar själv vara med och propagera för att det ska finnas fler hjärtstartare på offentliga platser och i lokaler där det finns många människor i rörelse. Hans eget öde avgjordes av hjärtstartaren i kombination med Bert Karlssons hjärt-lungräddning.

Aptum skänker nu en hjärtstartare, som överlevaren Agnar i sin tur får ge bort till en
valfri organisation eller verksamhet. Agnar har valt att skänka hjärtstartaren till Röda korsets butik på
Mariedal i Umeå som därmed får bättre förutsättningar att rädda liv vid ett hjärtstopp.
– Jag är mycket tacksam över gåvan och att vi snabbt kan vara med och rädda liv ifall ett allvarligt
tillbud inträffar i närheten av vår butik, säger butikschefen Anna-Marja Hagner.

– Fler och fler överlever hjärtstopp utanför sjukhus och idag överlever i princip dubbels så många efter månad som för 10 år sedan, säger Gustav Paringer, VD på Aptum som levererat såväl hjärtstartare som utbildning till Ersboda Folkets hus. – Vi är också leverantör till Umeå kommun, med kranskommuner och sedan Agnar blev räddad vet jag att ytterligare liv är räddade i vår närhet, fortsätter Gustav.

Överlevnaden de senaste decenniet har ökat markant enligt statistik ifrån Svenska rådet för hjärt-lungräddning (www.hlr.nu). Det beror till stor del på att tiden från ett hjärtstopp till användningen av en hjärtstartare har minskat.
Man talar ofta om begreppet ”kedjan som räddar liv”:

  • Snabbt larma 112 efter tidig identifiering av tillståndet.
  • Tidig start av hjärt–lungräddning och tidig defibrillering.
  • Tidigt och avancerat omhändertagande och bra samspel mellan samhällets alla aktörer; räddningstjänst, ambulans och akutsjukvård.
  • Tidig och rätt vård på sjukhus, inklusive rehabilitering och uppföljning.

Samtliga länkar i denna överlevnadskedja har stor betydelse för den långsiktiga prognosen för den drabbade.

Se även:

http://www.vk.se/1441714/han-kom-tillbaka-fran-doden

http://www.vk.se/plus/1441725/79-arige-agnar-dog-men-raddades-av-hjartstartare


2014-10-16

Aptum Gasell vinnare igen!

Aptum prisas för andra året i rad som ett av landets mest välmående tillväxtföretag.
– Duktiga medarbetare och ett helhetskoncept som ger trygghet för kunderna är nyckeln till framgången, säger vd Gustav Paringer.

Stor efterfrågan
Aptum etablerade sig på marknaden i en tid när försäkringsbolagens statistik visar att kostnaderna för bland annat bränder ökar, trots att antalet minskar.
– Det visar att förebyggande arbete lönar sig och det är företagen medvetna om. När vi startade 2005 fanns det stor efterfrågan på en partner som kunde leverera en totallösning kring skydd mot olyckor och brand, så utan särskilt stor marknadsföring har vi växt tack vare kundernas förtroenden och att de tipsat varandra om oss.

Snabb tillväxt
2006 anställdes den förste medarbetaren, 2009 var man fyra personer – idag har Aptum närmare 50 anställda med en omsättning på ca 65 miljoner kronor.
Företaget har fem affärsområden inom brand och olika skyddssektorer. Utbildning, rådgivning och stöd vid tillståndsansökningar är en viktig del av verksamheten, men även installation och service av avancerade säkerhetslösningar. Kunderna är allt från stora gruvbolag som Boliden och LKAB, till industrier, offentlig sektor, byggföretag och bostadsrättsföreningar.
– Vi finns i hela Norrland och det känns väldigt roligt när vi ser att vår idé om ett helhetstänk kring skydd mot olyckor och brand också är något som kunderna vill ha, säger marknadschefen Gustav Nord.

Årets Gasell
Priset till Gasellföretag delas ut runt om i Sverige av affärstidningen Dagens Industri för att uppmärksamma entreprenörer som skapar välmående företag och nya arbetstillfällen. Årligen utses färre än 0,5 procent av landets aktiebolag till Gasellföretag. Kraven är bland annat att man ökat sin omsättning varje år de tre senaste åren, har sunda finanser och inte främst vuxit genom stora uppköp.


2014-08-06

Aptum certifierade för inspektion av rotorblad och lagning

Vi kan ni stolt presentera att vi nu också har personal certifierade för att genomföra inspektion av rotorblad och lagning av skador på vindkraftverk.
Vi har utbildat vår personal i Tyskland och kommer nu erbjuda dessa tjänster till alla våra befintliga samt nya kunder inom vindkraften.

Kontakta gärna vår fallskyddsavdelning för mer information!

0660-43 10 40


2013-10-28

Årets Gasell i Västerbotten

Aptum AB är utsedd av Dagens Industri till Årets Gasell i Västerbotten 2013.

– Det är mycket glädjande att uppmärksammas av Dagens Industri med denna utmärkelse och vi känner oss verkligen hedrade, säger Gustav Nord, Aptum.

Aptum har de senaste 3 räkenskapsåren ökat omsättningen med 678% och omsatte 2012 ca 21 Mkr.

Vi vill med denna utmärkelse också uppmärksamma vår underbara personal som verkligen lyfter oss som företag och som ligger till grund för vår positiva utveckling!

Gasellkriterierna

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

En Gasell har:

– en omsättning som överstiger 10 Mkr
– minst tio anställda
– minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
– ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
– ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
– i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
– sunda finanser

Mer om DI Gasell kan du läsa här


2013-10-28

Certierade GWO utbildningar

Vi har nu glädjen att presentera att vi också kan erbjuda certifierade utbildningar enligt Global Wind Organisations (GWO) standard.

Mer information om denna utbildning finns att läsa här.

Läs mer om fallskydd

 


2013-09-23

Aptum öppnar i Gällivare

Från och med den 23/9 2013 finns vi nu på plats i Gällivare! Vi ska bistå gamla och nya kunder med helhetslösningar inom brandskydd och skydd mot olyckor.

Till vår hjälp har vi vår nya medarbetare Johan Rova, från Gällivare. Han är nu certifierad brandskyddstekniker enligt SVEBRAs riktlinjer och kommer till en början även bistås med personal från Skellefteå och Älvsbyn.

Tveka inte att kontakta Johan direkt för mer information 0970-52 27 00.


2013-05-27

Umeå Kommun väljer hjärtstartare från Aptum

Aptum har idag tecknat ett ramavtal med Umeå Kommun gällande hjärtstartare. Ramavtalet innebär att Aptum blir ensam leverantör av hjärtstartare med tillhörande produkter och tjänster till Umeå och Vindelns kommun de närmaste 2 åren.

– Det är otroligt kul att vi i stark konkurrens vinner denna upphandling, där också kvalitet och tillgänglighet finns i kriterierna vid valet av leverantör, säger Gustav Paringer avtalsansvarig och delägare till Aptum.

Aptum säljer hjärtstartare från Heartsine som är marknadens ledande hjärtstartare både vad gäller användarvänlighet, funktionalitet och tålighet. Apparaterna har 7 års garanti och en av modellerna har den unika funktionen med HLR stöd som utan andra hjälpmedel analyserar hur bra cirkulation med uppnår vid hjärt- lungräddning. Det innebär att hjärtstartaren också berättar om man behöver öka frekvensen eller kraften vid bröstkompressioner.

Aptum har sedan tidigare levererat hjärtstartare både till Umeå Kommun, Umeå Universitet, gallerior, privata företag och fastighetsägare.


2013-05-27

Aptum öppnar i inlandet!

Aptum trotsar trenden och öppnar i Storuman. Vi öppnar kontor i Västerbottens inland och trotsar trenden av nedläggningar. Från och med nu finns vår nya medarbetare Anton Dahlgren på vårt nyöppnade kontor i Storuman för att bistå nya och gamla kunder i inlandet. Anton kommer närmast från tjänsten som brandinspektör på räddningstjänsten och har lång erfarenhet och stor kunskap inom brandskydd, säger Gustav Nord, VD och delägare.
– Vår målsättning har alltid varit att leverera tjänster och produkter av hög kvalitet och med fysisk närhet till våra kunder, så detta är ett naturligt steg för oss och vi tror verkligen på inlandet, fortsätter Nord.


2013-04-22

Ny säljare på Aptum!

Vi välkomnar vår nya försäljningsansvarige Fredric Åkerlund!
Fredric har mer än 25 års erfarenhet av försäljning och säljledning och kommer senast från Apoteket AB där han har jobbade som försäljningscoach inom butiksutveckling och koncept. Han kommer att jobba med att utveckla relationerna och affärerna inom brandskydd och skydd mot olyckor. Så bli inte
förvånad över om ni kommer att bli kontaktad av Fredric framöver för att se över ert behov av brandskydd och skydd mot olyckor.

Var förberedd!


2013-03-13

Bokning av utbildningar

I och med att vi nu också driftsatt vårt bokningssystem för utbildningar extern på hemsidan så har vi infört att inloggning måste göras av alla som vill boka utbildningar på hemsidan. Vi kommer att skicka ut inloggningsinformation till alla som brukar boka utbildningar, men kontakta oss gärna direkt för att få din inloggning redan nu!

Tel: 090-780 80 00.


2013-03-12

Svenska riktlinjer för utbildning i första hjälpen

För att säkerställa att utbildning i första hjälpen ges med högsta möjliga kvalité har Svenska första hjälpen-rådet bildats.

Rådet, bestående av Röda korset, Svenska Livräddningssällskapet, Civilförsvarsförbundet och Svenska rådet för hjärt-lungräddning, har enats om riktlinjer som ska gälla för utbildning inom första hjälpen i Sverige. Riktlinjerna syftar till att främja harmonisering av första hjälpen metoder i Sverige. Aptum utbildar i första hjälpen i enlighet med rådets riktlinjer. Se våra kursplaner för detaljerad information om utbildningens innehåll. Kontakta oss gärna för mer information eller för bokning av kurs.

Mer om Svenska första-hjälpen rådet finns här


2013-02-14

Aptum skänker linkastare till Chalmers

Chalmers tekniska högskola, Institutionen för sjöfart och marin teknik utbildar idag många av Sveriges framtida sjökaptener, sjöingenjörer och sjöbefäl. I alla utbildningar ingår en omfattande utbildning i sjösäkerhet och Chalmers har nu egna linkastare vilket innebär en avsevärt styrka att redan under grundutbildning få prova på en modern linkastare.

Linkastarna PLT R230 och PLT Mini är mycket lätta att använda och är konstruerade för omfattande träning då det enda som förbrukas är komprimerad luft. Linkastarna är dessutom ett utmärkt arbetsredskap då en mängd projektiler är framtagna till allt i från förtöjning till professionell livräddning. Träning i användningen av linkastare är viktigt för att vara förberedd om den skulle behöva användas i en nödsituation. ”

– Vi är mycket glada att nu kunna erbjuda våra studenter och kursdeltagare i sjösäkerhet möjligheten att lära sig använda samma moderna utrustning som används i sjöfarten idag, säger Mikael Hägg, Avdelningschef vid Institutionen för sjöfart och marin teknik.

Kontakta produktansvarig Gustav Paringer för mer information

Tel: 090- 780 80 02

gustav.paringer@aptum.se


2013-02-03

Ny brandingenjör i Älvsbyn

Vi förstärker vår organisation ytterligare och har anställt brandingenjören Gunnar Wallgren vid vårt kontor i Älvsbyn.

Gunnar kommer att vara en resurs i hela vår organisation men kommer i huvudsak att arbeta med brandskydd och utbildningar i Norrbotten och fyrkantenområdet.

Läs mer om vårt komplett utbud av brandskydd

//Var förberedd!


2013-02-03

Vi växer i Övik!

Som ni kanske märkt så har det senaste året varit präglat av stark tillväxt och Öviks regionen är inget undantag.

I december 2012 så började Olov Vallin och Jonas Norberg hos oss. Olov eller Olle som han oftast kallas är en stark resurs inom släckanläggningar och Jonas förstärker vår verksamhet inom brandskydd.

Aptum Fallskydd har också haft en lysande utveckling det sedan starten i fjol. Idag arbetar 6 personer heltid i avdelningen och flera spännande uppdrag har genomförts. Allt i från fallskydd och räddningslösningar inom vattenkraften till sanering av brandskadat vindkraftverk.

– Västernorrland och är ett viktigt satsningsområde för oss och det är glädjande att utvecklingen har varit så bra!, säger Gustav Nord VD.

//Var förberedd!


2012-11-09

Kurser våren 2013

Flera av våra öppna kurstillfällen under våren 2013 finns nu i vår utbildningskalender!


2012-08-27

Team Aptum i Ö till Ö

Den 3:e september går tävlingen Ö till Ö av stapeln i Stockholm och Aptum är stolta huvudsponsorer till Team Aptum bestående av Johan Larsson ( även utbildningsavsnarig på Aptum) och Olof Häggström.

TV4 har uppmärksammat laget här:

http://www.tv4.se/nyheter/klipp/simmar-och-springer-mellan-oar-2213626

Aptum önskar laget all lycka i tävlingen och vi håller tummarna för en topplacering!

Mer om laget kan ni också läsa på deras egna blogg:

http://enduranceumea.blogspot.se/


2012-08-20

Aptum förvärvar Brand & Fordonsskydd

Aptum AB Förvärvar samtliga aktier i Brand & Fordonsskydd i Älvsbyn AB från grundaren Christer Summanen.  Aptum AB blir därmed betydligt större och siktar på fortsatt stark tillväxt i Norrland.

– Detta förvärv är otroligt spännande och Aptum breddar sin kompetens ytterligare genom att få in stor kunskap och erfarenhet inom främst släckanläggningar och brandskydd på fordon. Christer Summanen kommer att fortsätta inom företaget och vi kommer att kunna sprida hans och företagets kunskaper och långa erfarenhet över hela regionen säger Aptums ordförande Martin Morin.

Aptum har vunnit nya marknadsandelar och utvecklat befintlig marknad den senaste tiden och bland annat skrivit avtal med Boliden Mineral och Bergteamet för kompletta lösningar med företagets alla verksamhetsområden.

– Vi planerar också att utveckla verksamheten i Norrbotten med våra övriga affärsområden, så som byggnadstekniskt brandskydd, fastighetsbrandskydd och fallskydd. Det kommer att innebära flera nyanställningar för att klara av detta, säger Gustav Nord, VD och delägare.
 

Gustav Nord
090-780 80 01
gustav.nord@aptum.se


2012-06-21

Kursinformation fallskydd

Nu finns en sammanställning av alla utbildningar som vi erbjuder inom fallskydd och arbete på hög höjd.

 

Vi håller också på med uppdateringen av utbildningssidorna där mer information strax kommer.


2012-03-16

Latchways agentur

Vår fallskyddsavdelning kan stolt presentera att vi numera också är ensam leverantör för Latchways produkter i Sverige. Latchways har produkter inom fasta fallskyddssystem, men även unika produkter så som denna nyhet:

Latchways PRD (Personal Rescue Device) R20

Funderar du på om du behöver ett fast
fallskyddssystem? Ring oss: 0660-43 10 40!


2012-03-07

Restech Linkastare

Vi har nu glädjen att presentera att vi numera både är generalagenter och servicestation i Sverige för Restechs linkastare och tillbehör.

Inom kort kommer vi att uppdatera hemsidan med produkterna. Fram till dess får ni gärna kolla in restechs egen hemsida på: www.restech.no

Kontakta Gustav Paringer på 090-780 80 02 för mer information

 


2012-01-11

Vi växer i Skellefteå

Nu växer vi i Skellefteå!

I november så förstärkte vi kontoret i Skellefteå med ytterligare 4 medarbetare. Det är mycket roligt att få in dessa engagerade och kunniga personerna till vårt gäng.


2012-01-03

Ny adress i Skellefteå

Vi har nu bytt till större lokaler i Skellefteå!
Numera finns vi på Nålvägen 6 på Anderstorp, dvs ca 500 meter från våra tidigare lokaler.
Välkomna in på en kaffekopp och vi utlovar en trevlig invigning under vårvintern!


2011-12-09

Nya, arbete på väg

Efter årsskiftet startar vi utbildningarna i Arbete På Väg enligt Trafikverkets nya riktlinjer.

 


2011-11-21

Aptum Fallskydd

Aptum blir delägare i PJ Fallskydd AB som därmed också byter namn till Aptum Fallskydd AB.

Aptum Fallskydd arbetar med fasta fallskyddssystem, besiktningar av fallskydd och stegvägar samt utbildningar inom fallskydd.


2011-11-02

Invigning!

Nu är det äntligen dags för invigning av våra nya lokaler i Umeå!

den 25 november

Vi har öppet hus och vi välkomnar alla våra kunder och vänner att dyka in mellan

kl 11.00-19.00

Lunch serveras till alla anmälda gäster kl 11-13 och från kl 17.00 bjuder vi på afterwork med mat.

Vi utlovar en trevlig dag med visning av våra nya fina lokaler, men även visning av spännande produkter.

Dafo visar bland annat produktnyheter både inom brandskydd och räddningstjänstmaterial. Viamedici demonstrerar hjärtstartare och Vi själva visar bland annat pneumatiska linkastare som både kan användas som räddnings- och arbetshjälp-medel!

Varmt välkommen!

Anmäl dig genom att ringa oss på 090-780 80 00 eller skicka oss ett mail här


2011-08-22

Aptum köper Werami AB

Aptum har förvärvat samtliga aktier i Werami Brandcellsspecialisten AB i Bjästa utanför Örnsköldsvik.
I och med köpet så går också Weramis tidigare ägare Mikael Johansson in som delägare i Aptum. Werami byter också namn till Aptum i och med affären. Organisationen i Örnsköldsvik blir som den tidigare varit och vi hoppas kunna utveckla verksamheten med bland annat mer utbildningar.
 


2011-06-01

Vi flyttar

Från och med idag hittar ni oss på vår nya adress och med nytt telefonnummer!

Nya adress:
Norra Obbolavägen 133 A
904 22 UMEÅ

Telefon: 090-780 80 00

Adressen är fortfarande den samma i Skellefteå.

Vi har dock ett nytt nummer där också:

Tel: 0910-200 400

Varmt välkommen att besöka oss på Teg!


Jobba här


Inga lediga tjänster.

Vi är alltid intresserade av personer med rätt inställning och kunskap. Kontakta oss för mer information.

Aptum är och ska vara längst fram i utvecklingen inom vårt område. Därför är ständig förbättring, se möjligheter och framåtsträvande viktiga ledord för oss. Det är också viktigt att man kul på jobbet och känner att man får personlig utveckling.

Ring oss

Umeå - 090-780 80 00
Falun - 0243-204 110
Gällivare - 0970-52 27 00
Luleå - 0920-40 74 00
Skellefteå - 0910-200 400
Storuman - 0951-58 43 00
Sundsvall - 060- 606 64 01
Örnsköldsvik/Fallskydd - 0660-43 10 40

Maila oss

E-post: info@aptum.se